Karácsonyfa kicsit másként

“Karácsonyfa minden ága
csillog-villog: csupa drága,
szép mennyei üzenet:
Kis Jézuska született.” (Dsida Jenő)

9f459c1bd49066fd94ab9ef5a7219894

Variációk következnek karácsonyfára. Van olyan, aki abszolút nem állít, van akinek műfenyője van, van aki a gyökeresre esküszik. Én bevallom, nem tudok lemondani, a szobát betöltő fenyőillatról, az esti ragyogó fényekről. Megértem és elfogadom, hogy mindenkinek mást jelent a karácsony, nekem ez is a része, fontos része. Imádom feldíszíteni, eldönteni, hogy milyen színbe öltöztessem, milyen szaloncukor kerüljön rá.

Az elmúlt pár évben, mindig előbb feldíszítettük, és ma már sajnálom, hogy nem előbb kezdtünk bele, annyira gyorsan eltelik az ünnep, ezzel ki lehet tolni, ma már megértem az angol szász országokban élőket, miért kezdenek december elején készülni a karácsonyra.

5  olyan karácsonyfás képet találtam, amik nem mindennaposak, például a fenti, ami annyira eredeti, akármilyen pici is, még gyertya és gömb is került rá, tökéletes.

a00da60263de46213166c55ad2dc5e0d

A második, a piros fehér vonalat követi, sok-sok csináld magad dekorációval.Ilyet már én is készíthetnék, annyi díszem van.

fae309403cbbb05db8434970f5014fc5

A harmadik, egy igazi alternatíva azoknak, akiknek nagy nappalijuk van, és bevállalósak. Az állatkák és a faágak igazán különlegessé varázsolják.

c19536bed9ae7d113d8f6c7d038e2127

Ez a másik kedvencem, reggelente látok pont egy ugyan ilyet, egy Duna-parti irodaház oldalán, kivilágítva, igazi fénypontja a környéknek és a napomnak. De ezt a verziót is bátran elfogadnám. Ugyan a karácsonyfát, jobb esetben a szoba közepére szokás tenni, semmiképpen sem a sarokba vagy egy kanapé mögé, elvész az egész értelme, olyan jó gyönyörködni benne.

ace8d8585bda98d96f2c768338ab403e

Az utolsó egy igazi skandináv karácsony. Szürke, fehér, fekete. Tiszta, hideg, egyszerű, tökéletes.

Ha van kedvetek, legyetek tagjai a Facebook oldalamnak ill. csoportomnak, Kreatív Ünnepnapok néven fut, karácsony közeledtével, sok jó ötlettel várok mindenkit.

Ti milyen karácsonyfával készültök? Nálunk, új köntöst kap a karácsonyfa. Mutatok majd róla képet is, ha elkészül. Addig is jó készülődést!

A képek forrása: Pinterest


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s