Karácsonyi asztal 2016

Hogyan csempésszünk egy kis vidámságot az ünnepi asztalra? Az adventi koszorú a dísze természetesen, mégis ha valaki, valami másra vágyik, lássunk néhány kreatív ötletet.

Az első, az én saját adventi erdőm, egy kosár telet és vidámságot raktam ezzel az asztalra. A kis szürke-kék kosarat tavaly karácsonyra kaptam, először a koszorút szerettem volna benne elkészíteni, de annak kicsit szűknek bizonyult, így maradt ez a verzió. A műfenyők, gömbök, szarvasok, csillagok is már megvoltak, sőt még néhány toboznak álcázott gyertya, is került a műhóba. Néhány csillogó és sima fehér gömb díszíti még a kisebb fákat.

dsc_2269
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem nagyon hiányzik már, egy igazi fehér karácsony, még az ablakomban is egy nagy, fehér hópihe lóg, kedves barátném, karácsonyi ajándéka.

Emlékszem gyerekkoromban, sokkal többször ünnepelhettünk térdig érő hóban vagy fogcsikorgató hidegben. Mára sajnos, a hó sem esik annyit, és a hidegre is várni kell. Ami persze jó, de a jövőbe tekintve, azért elgondolkodtató a 15 fokos Szenteste. Ti melyiket kedvelitek, a fehér vagy fekete karácsonyt?

A másodikhoz, szintén fehér gömbökre, egy csupasz ágra és néhány díszre van szükség, a gránátalmának kinéző gyümölcs, pedig jól megtöri a sok fehéret és a kék-szürke hátteret. Alakítsátok az otthonotokhoz illő színekkel.

100007927-jpg-rendition-largest

A harmadik, egy pofonegyszerű ötlet, a mézeskalács,  nagy divat lett a mézeskalács sütés, még olyanok is próbálkoznak vele, akik repertoárjában, egész évben csak kétféle sütemény létezik.  Az elkészítése egyszerű, ugyan több idő a díszítése mint maga a sütés, de ha már egyszer, úgyis annyit bajlódunk vele, miért is ne tehetnénk az asztalra dekorációnak. Igyekszem hozni majd, az én mézeskalács receptemet is. Évek óta sütöm, nagyon bevált.

fa36375aef050d7dccc0823b4e5154e3

A negyedikhez, színes papírra és néhány karácsonyfa sablonra van szükség. Ez is, egy erdőrészlet, még egy őzgida is elbújt a fák között.

bf0a484252a6e17ec8d676565f8a8435

Az ötödik egy oázis, a link alatt vannak a fázisfotók és a további képek, filléres ötlet és olyan, mintha egy csokor virág kerülne az asztalra, csak éppen a karácsonyra oly jellemző termésekkel.

philippa-craddock-step-by-step-christmas-arrangement-flowerona-2
Forrás:

Ha tetszett a bejegyzés és van kedvetek, legyetek tagjai a Facebook oldalamnak ill. csoportomnak, Kreatív Ünnepnapok néven fut, ősz és egyéb ünnepek közeledtével, sok jó ötlettel várok mindenkit.

A képek forrása: Pinterest

Nézzétek meg a többit is a lenti albumban.


One thought on “Karácsonyi asztal 2016

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s