Őszi termés dekorációk 2017

Peregnek a levelek ablakom alatt, mert fúj a szél, és zizegő muzsikájukból régi őszök elszáradt naptárlapjai libbennek elő, ahogy lágy kezével forgatja őket az emlékezet. Sötét van – halkan beszélnek a fák -, és csak a piros betűs napokat látom – ahogy akkor láttam, és látom még ma is. (Fekete István)

Elkezdődött a betakarítások ideje, érik a szőlő, az alma, a füge, potyognak a fákról a vadgesztenyék, sárgulnak a levelek, ideje becsempészni valamit a szobába, a lassan megérkező új évszakból. A boltok polcain is megjelentek a a sárga, fehér, bordó színű krizantémok, a pozsgások, sütő és dísztökök. Örömmel olvastam, hogy nem csak én szeretek terméseket gyűjteni egy-egy őszi séta során. Ezekkel és néhány elsárgult, megbarnult falevéllel, máris ilyen koszorúkat készíthetünk.

Kéaapkivágás-COLLAGE

Aki pedig, még egyszerűbben gondolkodik, és a minimalizmus híve, az erdőt vagy vidéket járva, egy csipkebogyó bokorból, elszáradt szőlőkacsból is készíthet nagyon pofás kis koszorút. grünKépkivágás-COLLAGE (1)

Ezzel kapcsolatban egy igen szemléletes videó.

Végül, pedig a saját készítésű őszi koszorúm. Én nem az egyszerűségre törekedtem, egy teljes napot ragasztgattam, de megérte. Rátettem 4 gyertyatűt is, ami a narancsszeletek alatt található. Csodálatos érzés volt látni, ahogy életre kel és formálódik a kezeim alatt. Mondanom sem kell, hogy először nem akarták elhinni, hogy én csináltam. Először is lefestettem az alapot, aztán a délelőtti gyűjtögetés eredményét, ill. néhány vásárolt darabot (fahéj, mini tök, csillagánizs) elkezdtem felragasztani, van rajta toboz, dió, mogyoró. Tettem rá két festett karácsonyfát is. Ha őszivé akarom varázsolni, a narancsot kicserélem alma szeletekre. És ami még külön jó benne, hogy bármilyen színnel festhető, akár adventi koszorúvá is alakítható. Dísze a lakásnak és az asztalnak is.

DSC_0019-COLLAGE

Ha van kedvetek, legyetek tagjai a Facebook oldalamnak ill. csoportomnak, Kreatív Ünnepnapok néven fut és sok jó ötlettel várok mindenkit.

Kreatív napokat kívánok mindenkinek!

A képek forrása: Pinterest és Instagram Grün Haus, 195 Muto, Domesti Kate

Még több ötletet itt találtok:

És hogy mi került az őszi asztalra, például ez, az ő története:

14317324_1161047050642938_6520610716267678988_n

Izgalmas kreatív munkát kívánok!

 


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s