Tojáskoszorú

Az elmúlt hétvégén egy erdei séta alkalmával, láttam meg a lehetőséget, egy kis “anyaggyűjtésre”. Gyakorlatilag 5 perc alatt sikerült egy koszorút fonni, egy kis segítséggel. 4 kezes munka csak szólok, még úgy is, hogy az ágak nem voltak kiszáradva, csak olyat használtunk, amelyik még nedves volt. Láttam már hasonlót fonni ősz végén szőlővesszőből is. Ott még a szőlő levelét is fel lehetett használni, ami külön dísze lehet a koszorúnak.

20180214_093706

Így készült a nagy koszorú, mely még szerepet kap majd a húsvéti asztalon, de pont kiegészítette a kisebbet, amit tojás formájúra szabtuk, majd rátekertem mohát és egy zöld, virágosnál is kapható, dróttal rögzítettem. Gondban voltam mivel is díszítsem, mert alapvetően kicsi és bármit is tettem rá, minden agyonnyomta. Aztán rátettem a nemezelt hóvirágot és a masnival már kész is lett.

20180214_092855

A kevesebb néha több alapon, ezzel a tojásból kibújt hóvirággal várom a tavaszt.

Ha már szőlővessző, íme egy asztalra való, a Cottage at the crossroads oldalról, ugyan még művirágokkal, de ahogy megérkezik a jó idő, kerülhet rá friss is. Egy igen hasznos és öletekkel teli, kertészkedéssel is kapcsolatos oldal, nézzétek meg feltétlen.

early-spring-floral-wrapped-grapevine-cone

Ha van kedvetek, legyetek tagjai a Facebook oldalamnak ill. csoportomnak, Kreatív Ünnepnapok néven fut és sok jó ötlettel várok mindenkit.

Kreatív napokat kívánok mindenkinek!

Még több látnivaló és ötletelő pedig itt:


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s