Süncilla 🦔🍎

Csukás István: Sünmese

Tüskéshátú sün barátom,
Merre jártál, mondd, a nyáron?
Itt az ősz, a lomb lehullt már,
Most látlak, hogy előbújtál.
Körmöd kopog, eliramlasz,
Vigyázz, itt a tél, te mamlasz!
De a sün nem jön zavarba,
Belebújik az avarba.

Az én Süncillám, nem az avar alól bújt elő, hanem a horgolótűmről gurult le, itt még félkészen kissé. Egy kis hangolódás, a közelegő őszre, és ezt mi sem jelzi jobban, mint a közösségi felületeket egyre inkább elárasztó horgolt, kötött levelek, őszi hangulatú képek, tökök, gombák. Ami a gombákat illeti, jövő hónapban visszatérek rájuk. Érdemes lesz benézni, garantálom. Na, de vissza a sünikhez.

Tudom, még javában nyár van, de mire elkészül, garantálom, hogy ősz lesz 🙂 na nem azért, mert a süni horgolása különösebben nehéz lenne, hanem a “díszítése” miatt. Nem bírtam ki és le kellett fotóznom a félkész eredményt, bizony a “tüskék” meghorgolása, felvarrása igen sziszifuszi munka, idő és energiaigényes, de feltétlen jövök, a végeredménnyel is. A minta Mrs Hooked oldalán található, legalul, a “Hier” szóra kattintva, pdf-ként letölthető, és nem csak a polcon mutat jól.

A tüskéket, ez a gyönyörű sünmama inspirálta. Az ő mintája, csak könyvalakban létezik, róla van szó. Yarn Art Elite fonalát használtam, a tüskékhez pedig Drops Safran-t. Mellesleg tűpárnának is kiváló, szegény.

Íme néhány süni minta még, kedvcsinálónak.

Ez a kis gyűjtögető indította be a fantáziámat, sajnos a minta még nem elérhető, amint az lesz, már a helyes link lesz a kép alatt. A jó hír, hogy augusztusra ígérte, Natura Crochet szokásos lélegzetelállító munkája egyébként. Apple azaz ALMA MINTÁJA!

Ha valaki inkább kötne, íme egy alternatíva. Az első link alatt, a kép készítőjét találjátok, a második alatt a mintát.

Természetesen, a filc rajongók sem távoznak üres kézzel, Lia Griffith oldalán, megtekinthető néhány képkocka, miként vágjunk bele.

Kreatív nyárutót és szeptembert kivánok! Sok sok őszi poszt a link alatt.

Minden ami horgolás pedig itt!

Ha tetszett a bejegyzés és van kedvetek, legyetek tagjai a Facebook oldalamnak ill. csoportomnak, Kreatív Ünnepnapok néven fut, karácsony és egyéb ünnepek közeledtével, sok jó ötlettel várok mindenkit.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s