Gomba álmok🍄 I. rész

Októberben kosárba tett
sok-sok ízes gyümölcsöt,
s izgatottan leste-várta,
sárguljon a sütőtök.
 
Tölgyek díszes üstökeit
rázogatta, borzolta,
somot, bicskét, kökényt
érlelt rét ölén, a bokrokba’.
 
Mentovics Éva: Az ősz vándorútja

Ma nem sütőtököt hoztam, hanem színesebbnél színesebb gombákat. Mivel a gomba szezon igazán ősszel robban be, remélem elnézitek nekem, ezt a kis személyes kalandot.

Még a nyár elején kezdődött gomba őrületem, mindamellett, hogy nagyon szeretem őket a konyhában, a horgolótűmről is legurult jó pár darab, sajnos azt kell mondanom így utólag, hogy terápiás jelleggel. Ritkán írok személyes dolgokról, de ez alkalommal kivételt teszek, hogy megértsétek gombaőrületem forrását, akkor kezdtem el horgolni őket, amikor édesapám nagybeteg lett, a mai napig emlékszem a kis zöldre, melyet a kórházi látogatása előtt fejeztem be.

Sajnos Ő már örök álmát alussza, ma éppen 3 hónapja, én pedig azóta is gombákat horgolok, ahogy írtam terápiás jelleggel, megnyugtat, leköti a gondolataimat. A gyászt, mindenki másként kezeli, az egyik horgol, a másik kifordítja a sarkából a világot, a harmadik fut előle. Egyéni, kinek mi a megoldás. Egy a közös, a hiánnyal valamit kezdeni kell, és ez a legnehezebb része. Nincs nálam a Bölcsek köve, vannak rossz, még rosszabb napok, a hét is ilyen, tele szívet -lelket marcangoló emlékkel, de az élet megy tovább, én pedig próbálok a fájdalomból és a hiányból valami értelemeset kihozni.

Nem túlzok, mikor azt állítom, hogy kipróbáltam legalább 50 különböző mintát, valahogy mindegyiknél volt valami, ami nem tetszett vagy nem lett tökéletes, szóval kerestem, üldöztem azt, ami nincs.

Ennek megfelelően, a fenti búra alatt látható gomba, a sok gyakorlás után saját kútfőből született. A kis tököt itt találjátok, a makk pedig innen jött. Egy üveg tetejére szántam, a búra helyett a kis összeállítást, az üvegre való tető itt található, de aztán meggondoltam magam.

A bejegyzés legvégén, a Pinterest albumban, találjátok az ingyenes gomba mintákat. Rengeteg félét, természetesen mindegyiket el lehet valahol tolni, például ha túltömjük, örök hiba, részemről. Azért ez a Top 3 nálam, de nehéz választani, mert mind nagyon jó.

Make little things- 6 féle minta

Annás kertje

Steen i stugan– 6 féle minta

Természetesen, ma is hoztam nem horgolós dekorációt, 3 egyedi alkotás, a következő héten pedig, a kötést részesítők előnyben, mert szenzációs mintákkal jövök. A 3 tehát:

Krepp papírból készült, és nagyon egyszerű. Hajtogatós, ragasztós, gyerekkel is meg lehet próbálni.

Design Sponge

Akinek van otthon színes nyomtatója és megfelelő anyaga hozzá, készíthet ilyen textil gombákat, én letöltöttem a mintát, mert képkeretbe is szuper lesz, olyan szép a print.

Pillar Box Blue

Pure Design by Bardócz Éva oldaláról gondolom már mindenki hallott, nálam ő az etalon, ízlése, kreativitása visz mindent. Itt éppen vattapamacsokból készített gombát, megspékelve egy kis festékkel.

Pure Design by Bardócz Éva

Ha további őszi dekorációt keresnétek, némi ízelítő az elmúlt évek anyagaiból, linkekkel, képekkel, leírásokkal és sok sok szeretettel. Filc, nemez, horgolt, vagy éppen saját készítésű alkotások ünnep és hétköznapokra.

Ha tetszett a bejegyzés és van kedvetek, legyetek tagjai a Facebook oldalamnak ill. csoportomnak, Kreatív Ünnepnapok néven fut, ünnepek közeledtével, sok jó ötlettel várok mindenkit.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s